HTML

dumdumblog

Friss topikok

65,5 millió év

2015.03.04. 11:10 Blogovics

A tudomány mai állása szerint a ma dinoszauruszoknak nevezett őslények 65,5 millió éve kipusztultak. Egyesek szerint a pusztulás kb. 2 millió évig tartott, de az utóbbi 40 millió évet egyik fajuk sem élte túl.

Az emberi faj eredetét 6 millió évre teszik, amiből a homo sapiens 200 de legfeljebb 500.000 éves és kb. 150.000 éve kezdte meg kirajzását az afrikai őshazából.

A paleoantropológia majdnem 2 tucat emberi fajt ismer melyek a homo sapiens sapiens elterjedésével kipusztultak.  Legutóbb a neandervölgyi faj, egyesek szerit 25 mások szerint csak kb. 12.000 évvel ezelőtt. Hova lettek a nehézkes neandervölgyiek és a tucatnyi többi paleo ember? A legvalószínűbb, hogy leleményes őseink levadászták és megették vagy asszimilálták őket. De térjek vissza a dinókhoz. Tehát a fentiekből nagyon egyszerűen ki lehet számítani, hogy az első majomember megjelenése és az utolsó őshüllő eltűnése között 59,5 de legkevesebb 35 millió év telt el. Az utolsó előzetes adalék az lenne, hogy a dinoszaurusz fogalma a XIX század végén fogant és terjedt el. Mindennek ellenére a népi hagyomány és a mitológiák minden földrészen és minden kultúrában ismerik a sárkány fogalmát.  Ennek nem csak az a különlegessége, hogy a mitológiai emlékezet olyan élőlényeket tart számon melyektől több tízmillió év választ el, hanem az is, hogy ugyanez a misztikus kollektív emlékezet nem őrizte meg az emberrel kortárs kihalt emlősöket, mint a mamutot vagy a kardfogú tigrist.

Tudomány ide vagy oda valami nem stimmel az időrendekkel. Marduk babiloni főistent nem véletlenül ábrázolták szarvakat viselő sárkánnyal, a görög Héraklész is megverekedett a lernai hidrával a közép amerikai kultúrák hemzsegnek a tollas kígyók és egyéb istenített őslényektől és egyáltalán a világ népeinek legendáriumában képletesen benne van az egész 65,5 millió éve kipusztult menazséria. Pedig akkoriban az őslénytan teljesen ismeretlen volt. A tudomány szerint a népi emlékezetet, a folklóré gyökereit legfeljebb 10 – 12000 évre, az átmeneti kőkorszak idejére lehet visszavezetni. A legendárium mégis tud az évmilliókkal régebb kipusztult őslényekről tehát a tudomány hamvas testén egy több tízmillió éves fekete lyuk tátong.

Eddig még senkinek nem támadt hozzávetőleges ötlete sem a megoldásra, összefüggő spekulációkról sincs, tudomásom mely ne keverne földönkívülieket a buliba. Pedig ami másutt megtörtént az itt a földön is megtörténhetett. Megoldásom nekem sincs csupán egy feltételezésem, hogy az ember sokkal régebbi faj, mint ahogy azt hisszük, az is lehet, hogy régebbi a legősibb fajnak tartott cápáknál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dumdum.blog.hu/api/trackback/id/tr367239797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása