HTML

A liberális demokrácia csúcsteljesítményei

2014.05.29. 01:05 Blogovics

Holnap kezdődik Koppenhágában a Bilderberg - csoport 2014 évi összejövetele.  A világ gazdasági és politikai elitje titkos tanácskozásra ül össze, nyíltan és hivatalosan, maximális védelem és titoktartás mellett. Ezzel demonstrálva immár 1954 óta, hogy a demokrácia színfala mögött és fölött a világ sorsának alakulásáról a háttérhatalom úgy dönt, ahogyan akar. A demokratikus elvek, a nyitott társadalom, szabadság, önrendelkezés stb. felsőbb akaratra felülírható és abba a választójogot gyakorló százmillióknak beleszólásuk nincsen. Demonstratívé cinizmussal emlékeztetve a társadalmat, hogy a lényeges dolgok, zárt ajtók mögött, titokban, a demokrácia gyakorlásának szintje fölött dőlnek el.

A meghívottak listája publikus és ebből egyenesen következik, hogy maga a titkos konferencia nem más, mint erődemonstráció. A résztvevők ugyanis egytől egyig a közvélemény által ismeretlen háttér szervezetek és magánszemélyek strómanjai. A strómanok a legnagyobb titokban arról beszélgetnek olyan döntéseket hoznak, illetve azt az irányvonalat képviselek, amellyel a világ sorsát eldöntő, luxusjachtokon, magánszigeteken, titkos kastélyokban diétás turmixokat szopogató, háttérhatalom őket megbízta. El tudom képzelni, hogy a legtöbb Bilderberg stróman nem is tudja, hogy pontosan kinek az utasításait, döntéseit és érdekeit képviseli. És, hogy ennek az egész parádés erődemonstrációnak mi a célja? Bizonyára nem az általános béke és közjólét megteremtése, hanem inkább félelemkeltés, figyelmeztetés arra, hogy a lényeges dolgokba rajtuk kívül nincs beleszólás és ehhez a szuverén hatalmuk, erejük és befolyásuk is megvan.

Ez az önkény minden bizonnyal a liberális demokrácia kétszínű természetéből fakad. Ezt látszik igazolni az a tény is, hogy ennek a szélsőségesen antidemokratikus és társadalomellenes fórumnak évente neves demokráciák biztosítják színteret. Az összejövetel alapvető szellemiségéről nem lehetnek illúzióink.  Elég csak arra gondolni, hogy az idei magyarországi meghívottat, Bajnai Gordonnak hívják. Tipikus stróman, a szélső liberális tőke magyarországi ügynöke, egy gazdasági daraboló gyilkos. A történelmi és népi Magyarország esküdt ellensége.  Lerí róla a rossz lelkiismeretű ember félelme. Karizmája semmi! Mehet Bilderberg találkozóra. A nemzeti Magyarországnak bár ellensége, de nem ellenfele. 

Es végül, de nem utolsó sorban mit keres egy magát „demokratikusnak” hirdető, méghozzá „baloldali” párt vezetője egy titkos, antidemokratikus, nagytőkés világhatalmi találkozón?

Na, hát talán nem is érdemes tovább forszírozni a kérdést tekintettel arra, hogy semmi nem az, aminek látszik. A Bilderberg találkozókról azért néha kiszivárognak dolgok, mint pl. Al Gore azon véleménye, hogy földünk lakosságát az optimális 500 millióra kell csökkenteni…

Szólj hozzá!

Címkék: A hatalom cinizmusa

A bejegyzés trackback címe:

https://dumdum.blog.hu/api/trackback/id/tr156225462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása